Om oss

Elisabeth Österlind elisabeth.osterlind@gmail.com

mobil: 0709744186

Om oss

Österlindfamiljen består förutom av mig Elisabeth, av Stefan och fyra hundar och vi bor i Lund.

Vi har tre Schapendoes och en Old English Sheepdog. Vi har haft Old English Sheepdog (OES) sedan 1985 då vi köpte vår första som fick namnet  Bilbo. Bilbo var från Karin Widman och Kennel Rolling on i Boden. Det var kul för där hade vi aldrig varit. I och för sig var vi inte där uppe och tittade på valp. Dessutom kom Bilbo med flyg till Skåne tillsammans med Eva Johnsson (Kennel Old Fashion) men från det att Bilbo var ett år åkte vi till Karin och hälsade på nästan varje sommar.

Efter tre år blev det en OES till, då från Old Fashion och sedan en till.....

Det har varit förutom Bilbo, Lancelot, Chaplin, Style, Spot och Vito.


2005 tyckte jag att jag ville ha en mindre hund storleksmässigt och mindre krävande pälsmässigt och då kom en liten charmör in i familjen. Det var Nilo och han är en Schapendoes. Nilo är från  Kennel Molengat, Nederländerna och det var Anna Stridh (Kennel Excerno) som tog in honom till Sverige och jag fick bli delägare. Vi hade då fortfarande två OES, Spot och Vito.


I juni 2009 fick en av våra två dåvarande OES, Vito, somna in och i december samma år kom ytterligare en Schapendoes in i familjen, Filibuster från Bondekonens kennel. Vår kvarvarande OES, Spot fick somna in i januari 2011 och då trodde vi inte att det skulle bli fler OES i detta hus men i december 2011 flyttade 10 månader gamle Memphis från Bugaboo's kennel in. Som Stefan sa då: Nu är familjen komplett! Ett villkor för att vi Memphis skulle komma in i familjen var att han skulle vara nerklippt och inga utställningar. Nu blev det ju så att han är både SE UCH och DK UCH....... fast nerklippt för tillfället.


.... och så kom det ytterligare en Schapendoes, Zampa (Twinflowers kennel) son till Nilo, i juli 2012.


Ända sedan Bilbo har jag tyckt det är kul med utställningar. Lite motvilligt i början fast när han blev BIR-valp på Malmö valp så var jag fast ! Det har blivit många resor kors och tvärs i Sverige och senare även i Norge, Finland, Danmark och Nederländerna.


Förutom utställningar har jag ägnat mig åt Agility med Nilo och lite med Filibuster. I och med att Zampa kom in i familjen har jag fått upp ögonen för spår och vi är aktiva i Spårgruppen i Lomma BK och siktar mot att tävla i Apellspår. På våren 2015 startade vi i en Rallykurs och det är jättekul. Därefter har vi tävlat i Nybörjar och Fortsättning och nu sedan 2017 uppflyttad i Avancerad klass.

I juni 2018 blev Nilo akut sämre och efter 13 år med oss fick han somna in. Han lämnade ett stort tomrum som snabbt fylldes av hans barnbarn Bentley (Twinflowers Benjamin Britten). En pigg och livlig valp.